بچه های بورسی یزد اطلاعات درمورد بورس
| ||
|
گروه بورس- محبوبه مغانی: با تکنرخی شدن ارزهای دولتی انتظار میرفت که قیمت دلار در بازار آزاد از افزایش برخوردار شود، اما همزمانی این اقدام بانک مرکزی با کاهش فصلی تقاضای ارز در آستانه ماه رمضان منجر شد تا این بار هم بورس تهران یکه تاز بازارهای سرمایهگذاری کشور باشد؛ پس از حذف ارز از عرصه رقابت، طلای 18 عیار موفق شد تا به مدد رشد هر اونس طلا در بازارهای جهانی، از بازدهی بیش از 3 درصدی برخوردار شود.
اما در عرصه بینالمللی در اروپا؛ پس از نمود تمايل بيشتر بانك مركزي اروپا به اعمال سياستهاي انبساطي در اظهارات ماريو دراگي، تحليلگران پيشبيني میكنند كه تعهد رييس بانك مركزي اروپا منجر به حفظ نرخهاي بهره در پايينترين سطح براي يك دوره طولاني شده و تقويت يورو را در بر خواهد داشت.
ماریو دراگی در جدیدترین اظهارات خود عنوان کرده است که فعاليتهاي اقتصادي حوزه يورو بايد تا پايان سال تثبيت شده و رشد را هرچند با روند كندي آغاز كند. از سوي ديگر انتشار اخبار توافق يونان با وامدهندگان خارجي براي بازنگري كمك مالي به اين كشور، بهبود اوضاع سياسي پرتغال و تاكيد بر اقدامی قاطع در راستاي ايجاد اتحاديه بانكي در اروپا از سوي رييس بانك مركزي اين منطقه از جمله اخبار مثبتي بود كه با كمرنگ کردن خبر افزايش كسري بودجه فرانسه، كاهش فعاليت صنعتي صادرات اين كشور در ماه مه و كاهش رتبه اعتباري ايتاليا از سوي موسسه اعتبارسنجي استاندارد اندپورز شد تا بر اين اساس در هفتهاي كه گذشت يورو در برابر دلار تقويت شود.
اگرچه به نظر ميرسيد كه با انتشار آمار مطلوب اشتغال آمريكا در هفته منتهي به چهاردهم تيرماه كه انتظارات عقبنشيني فدرال رزرو از سياستهاي فوقانبساطي را افزايش داده بود، دلار همچنان در مدار تقويت باقي بماند. بهطوریکه بازار پيشبيني ميكرد كه پس از انتشار صورتجلسه نشست سياستگذاري فدرال رزرو در ماه ژوئن شواهدي از شروع عقبنشيني اين بانك از خريد داراييها از اوايل سپتامبر را مشاهده كند، اما ناگهان بن برنانکه با اظهارات خود خط بطلاني بر تمامی اين اميدها كشيد.
در حالي كه ماه گذشته ميلادي رييس فدرال رزرو آمريكا از احتمال متوقف شدن بخشي از برنامههاي محرك پولي تا اواسط سال 2014 خبر داده بود، اینبار در يك اقدام غيرقابل انتظار بر لزوم اجراي سياستهاي محرك پولي تاكيد كرد.
در واقع مقامات بانك مركزي آمريكا در نشست ماه ژوئن خود اعلام كردند كه براي لغو برنامه مشوقهاي اقتصادي به تضمينهاي بيشتري درخصوص تثبيت بازار اشتغال در آمريكا نياز دارند. اظهارات رييس فدرال رزرو در حالي بيان شد كه كاخ سفيد نيز با انتشار گزارشي ضمن كاهش پيشبيني خود درخصوص رشد اقتصادي آمريكا در سال 2013 اعلام كرد که كسري بودجه اين كشور امسال با كاهش روبهرو خواهد شد.
بر اين اساس در روزهاي پاياني هفتهاي كه گذشت دلار آمریکا در برابر يورو عقبنشيني كرد تا به اين واسطه در بازار جهاني هر اونس طلا با افزايش مواجه شود. اگرچه در اين ميان با افزايش ارزش پولي روپيه هند و پول آفريقاي جنوبي، تقاضاي فيزيكي خريد طلا نيز با افزايش مواجه شد.
با توجه به نقش آفريقاي جنوبي مبني بر در اختيار داشتن 6 درصد كل توليد طلاي جهان، توقف خط توليد يك شركت توليدكننده آلياژ طلا در پي اعتصاب كارگران معدن طلا در آفريقاي جنوبي در روز گذشته نيز به اين افزايش قيمت طلا تداوم داد.
اگرچه طلافروشان هندي نیز به منظور حمايت از دولت خود تصميم به توقف فروش شمش و سكه طلا گرفتند.
اين گزارش ميافزايد: در اين ميان افزايش فراتر از انتظار نرخ تورم مصرفكننده سالانه چين در ماه ژوئن نيز رشد قيمت طلا را تشديد كرد.
بر اين اساس در هفتهاي كه گذشت سرمايهگذاران جهاني موفق به كسب بازدهي بيش از 3/5 درصدي در قيمت هر اونس طلا شدند.
اما در بازار جهاني نفت، ناآراميهاي مصر كه بهاي نفت برنت را از افزايش برخوردار كرده بود با اعلام از سرگيري فعاليت ميدان نفتي ليبي و خط لوله عراق و به تبع آن كاهش نگرانيها در مورد كمبود عرضه جهاني نفت در هفتهاي كه گذشت منجر شد تا قيمت نفت در روز دوشنبه منفي شود.
يك مقام مسوول در امور نفتي ليبي اعلام كرد كه در پي توافق حاصل شده بين گروههاي درگير در آن كشور، فعاليت در منطقه نفتي شارارا پس از يك ماه توقف، بار ديگر آغاز خواهد شد. همچنين دو تن از مقامات شركت دولتي نورث اويل متعلق به عراق اظهار داشتند صادرات نفت خام از طريق خط لوله انتقال نفت آن كشور به بندر سيهان تركيه كه به دليل بروز نشتي متوقف شده بود از سر گرفته شد.
هرچند كه صادرات نفت خام از كانال سوئز به صورت معمول در حال انجام است اما نگرانيها درخصوص بسته شدن اين شريان مهم نفتي و نيز تنشهاي خاورميانه به خصوص مصر و در پي آن مشكلات احتمالي در عرضه نفت خام، كماكان به قوت خود باقي است. اما در نهايت تنشهاي داخلي مصر و كاهش بيش از انتظار ذخاير نفت آمريكا به عنوان بزرگترين مصرفكننده نفت جهان و سياستهاي جديد فدرال رزرو آمريكا منجر به افزايش قيمت نفت شد. اما اين رشد در پي اعلام افزايش صادرات دريايي نفت اوپك به ميزان 630 هزار بشكه در روز و گزارش آژانس بينالمللي انرژي مبني بر پيشبيني عدم توازن در عرضه و تقاضاي جهاني طلاي سياه در روزهای پایانی هفته، به كاهش تبدیل شد.
اما در بازار داخلي؛ همزماني تكنرخي شدن ارز دولتي با كاهش فصلي تقاضاي ارز در آستانه ماه مبارك رمضان و تقويت 3/1 درصدي ارزش ريال در پي حذف ارز مرجع از جمله اخبار مهم در هفته گذشته بود. بر اين اساس در سايت بانك مركزي هر دلار آمريكا از 24 هزار و 779 ريال به 24 هزار و 769 ريال و هر يورو از 31 هزار و 797 ريال به 32 هزار و 535 ريال رسيد.
اما در بازار آزاد هر دلار آمريكا در نهايت با افت 7/0 درصدي و هر يورو با كاهش 4/0 درصدي مواجه شدند. بهرغم رشد طلا در بازارهاي جهاني، قيمت سكه در هفتهاي كه گذشت بدون تغيير باقي ماند اما هر گرم طلاي 18 عيار رشد 3/3 درصدي را تجربه كرد.
در بازار مسكن؛ با توجه به ركود حاكم بر بازار مسكن در حال حاضر به نظر ميرسد تنها بازاري كه قيمتهاي آن به صورت نامحسوس و بيسروصدا رشد كرده بازار اجاره بها است. به طوري كه در سال جاري بازار اجاره بها با رشد 15 درصدي همراه بوده است.
اما در بازار سرمايه كشور در هفته منتهي به نوزدهم تيرماه؛ رشد 147 و 441 درصدي حجم و ارزش معاملات منجر شد تا رقم شاخص كل 4/4 درصد افزايش يابد. در طول فعاليت 5 روزه بورس تهران 9 میلیارد و 986 ميليون سهم و حقتقدم به ارزش 75 هزار و 965 ميليارد ريال معامله شد؛ اين معاملات به مدد حضور 154 هزار و 542 نفري فعال حاضر در بازار صورت گرفت.
در واقع در كنار رشد 37 درصدي خريداران، تعداد دفعات معاملات در بورس تهران به 400 هزار و 704 دفعه رسيد. بر اين اساس شاخص كل بورس تهران در هفته منتهي به نوزدهم تيرماه به 55 هزار و 69 واحد رسيد. ماشينآلات و دستگاههاي برقي، فرآوردههاي نفتي، خودرو، فلزات اساسي و ماشينآلات و تجهيزات از جمله صنايع مورد توجه بازار طي هفته گذشته بودند.
نظرات شما عزیزان:
|
|
[قالب وبلاگ : سیب تم] [Weblog Themes By : SibTheme.com] |